Bedrijfsruimte C-beta voor SADC

Work hard, play hard

C-Bèta is een circulaire co-working space en evenementenlocatie in het Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Om meer ruimte te bieden aan startups en bedrijven mogen wij voor SADC een oude loods transformeren tot het nieuwe gezicht van de gehele C-Bèta locatie. We stellen een plek voor waar werken én spelen centraal staan. Want uit onderzoek blijkt dat we door spelen 30% creatiever worden, één van de kernkwaliteiten van succesvolle bedrijven. C-Bèta Playscape creëert zo ruimte voor een dynamische en innovatieve community die continu in bèta-vorm is.

Een project voor SADC in samenwerking met Heembouw, Climatic Design Consult, Willems Technisch Adviesbureau en Vianen bouwadvies.

2019 • Hoofddorp • opgeleverd

Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten
Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten
Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten
DOOR Architecten Hoofddorp C-Beta SADC SECTION

bestaande kozijnen hersteld met
onderdelen van de gedemonteerde
kozijnen uit het buitengebied van de
loods

transparante dakpanelen voor
natuurlijk daglicht

bestaande vloer zonder
toevoegde afwerking

70 m2 hergebruikte balken en
underlayment uit het kantoor van Bos
Logistics op Schiphol

ramenwandconstructie gemaakt
van hergebruikte vloerbalken
afkomstig uit het kantoor van
Aweta in Nootdorp

4 deurkozijnen in de
ramenwanden enntussenwand
gemaakt van hergebruikt hout

hergebruikte pantry uit het
Centre Court gebouw in Den Haag

Pitchcorner-meubel, gemaakt van
geredde bomen uit het
Amsterdamse Bos

zitkussens van stoffen afkomstig uit reststromen

scheidingswanden gemaakt van gedemonteerde
bestaande gordingen uit de loods

scheidingswanden gemaakt van
67 hergebruikte ramen uit het
Arsenaal van de Doelenkazerne in Leiden

60 raamkozijnen van hergebruikt hout

22 hergebruikte deuren en
deurkozijnen uit het Centre
Court gebouw in Den Haag

buitenunits bekleed met
onbehandeld lokaal Larikshout

3 hergebruikte stalen trappen

spanten begroeid met niet-winterhard
groen voor schaduw in de zomer

nieuw spant van hergebruikt staal

modulaire staalconstructie

LED panelen voor de
verlichting van de units

de units zijn geisoleerd, geventileerd
en worden duurzaam verwarmd met
elektrische infraroodpanelen, geschikt
voor langdurig werken en vergaderen

regenwateropvang voor het groenonderhoud

de wind en waterdichte binnenruimte van
de loods fungeert als dynamische
ontmoetingsplek in het tussenklimaat

de onoverdekte buitenruimte van de
loods dient als ontmoetingsplek in het
buitenklimaat

Tik op mij voor meer informatie!
Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten
Circulaire-co-working-bedrijfsgebouw-door-architecten-outside view close up