Onze aanpakken

Een fijne buurt, fit werken, goed wonen, gezond leven. Bereikbaar voor iedereen. In balans met de natuur. Dáár gaat het om. We denken breder dan het ruimtelijke. We ontwerpen een innovatief proces, waarin andere expertises actief worden verbonden. Kortom, we ontwikkelen aanpakken.

DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten
DOOR architecten

wij ontwerpen circulair

Een goed gebouw bestaat uit verschillende lagen, lagen die elk een eigen levensduur hebben en afzonderlijk van elkaar kunnen veranderen. Het lagenmodel van Stewart Brand structureert niet alleen het gebouw, maar ook elke stap van ons ontwerpproces. Dat is de basis. We ontwikkelen tools zoals onze circulaire materialen toolbox of spelregels voor een circulair ontwerp. Ook bundelen we onze krachten met andere circulaire koplopers!

DOOR-architecten-aanpakken-animation-section-1-layers

Circular Design Collective

Het Circular Design Collective is een netwerkorganisatie volgens de principes van een ecosysteem, waarin de vakdiscipline circulair ontwerpen verder wordt geprofessionaliseerd en toegankelijk gemaakt wordt voor opdrachtgevers in bouw en vastgoed. We hebben een heldere ambitie: in 2025 zal minimaal 30% van alle gebouwen in Nederland worden ontworpen vanuit circulaire principes. Het Circular Design Collective is dé poort voor opdrachtgevers naar goede circulaire architecten. Wij ontwikkelen methodieken en modellen voor aanbodgericht en modulair ontwerpen. Daarnaast is het een broedplaats voor circulaire innovaties. Het Circular Design Collective is ‘het grootste circulaire ontwerpbureau in de Nederlandse bouw’, bestaande uit DOOR architecten, K3 Architectuur, New Horizon, Superuse, VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering en Vector-i. Allen hebben afgelopen jaren hun circulaire ambitie in meerdere projecten laten zien. In iedere fase van het bouwproces (beleid-, ontwerp-, bestek-, tender-, bouw-, onderhoud- en de ontmantelfase) zijn in dit collectief experts vertegenwoordigd, die vanuit circulaire principes concrete oplossingen in handbereik hebben.

voor hechte gemeenschappen

Plekken groeien van binnenuit, door de mensen die er leven en gebruik van maken. Wij ontwikkelen circulaire groeistrategieën samen met alle betrokkenen. Dat leidt tot dynamische plekken waar geleerd en geëxperimenteerd mag worden.

voor groeiende gezinnen

In een slim huis krijg je meer voor minder. Met het Smart Family House ontwikkelden we een aanpasbaar, super functioneel en circulair woonconcept voor gezinnen in de stad. Een prachtige hoge woonruimte groeit met je mee. Van single naar stel met kinderen op maar 60m2.

voor betrokken buurtbewoners

Een buurt prettiger, duurzamer en mooier maken vraagt om een brede aanpak. Het moment van renovatie of groot onderhoud van woningen is dé kans om alle partijen met een belang in de buurt zoals bewoners, ondernemers, corporatie en gemeente (weer) met elkaar te verbinden. Dat doen we door samen een inspirerend perspectief te schetsen en praktische eerste stappen te zetten.

Team SCoop

SCoop staat voor Simpel Coöperatief. Dit team combineert de expertise van aannemer, installatie- en duurzaamheidadviseur, sociaal ontwerp en architect vanaf dag één. We bieden een totaalpakket: duurzame woningrenovatie en duurzame verbetering van de woonomgeving, het resultaat is technische, energetische én sociale verbetering. Bij elk project zijn de bewoners de start voor maatwerk. Ons dagelijkse motto is: als je een beetje beter wil zijn wees competitief, als je exponentieel beter wil zijn wees dan coöperatief.
We zijn deze samenwerking in 2014 gestart en hebben al diverse projecten gerealiseerd, met nog veel meer in aanbouw en ontwikkeling!

voor vitale gebruikers

Wanneer een werkomgeving verandert, gebeurt dat langs een aantal sporen. Wat wil de organisatie bereiken? Voor wie is deze plek en hoe wordt er gewerkt? Welke digitale hulpmiddelen gebruikt men? Door aandacht voor de manier van werken in de volle breedte, komen wij tot het beste ontwerp. Een gezonde werkomgeving beweegt mee met haar gebruikers. Dat vraagt om slimme flexibiliteit in ontwerp én commitment op de lange termijn. Zo komen we periodiek kijken hoe het gaat en wat er beter kan voor de gebruiker. Aanpassingen stemmen we af op de gebruikscyclus van materialen.

Team !MPULS

Team !MPULS werkt aan een gezondere werkomgeving. We geloven in gelijkwaardig samenwerken op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen. We bieden een werkomgeving waarin comfort, flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Circulair denken, doen én verdienen door te werken in slimme allianties. De basis is gezond verstand; zodat onze kinderen straks geen rotte appels oogsten, maar de vruchten kunnen plukken! Ook toe aan een !MPULS? We komen graag kennismaken!
!MPULS is een samenwerking met Kuijpers, Ballast-Nedam, Brink Groep, DWA en rudy uytenhaak + partners architecten. In 2014 won !MPULS de competitie en functioneerde als Excellent Expert Team van Kantoor Vol Energie, het programma voor energieneutrale kantoorrenovatie van Energiesprong. In 2016 wint !MPULS de tender voor het Slim Verduurzamen van de gemeentegebouwen in Eindhoven. De gebruiker staat centraal in deze innovatieve alliantie!