Horecapaviljoen Vondeltuin voor Gemeente Amsterdam

Parel voor het Vondelpark

Het eerste circulaire gebouw van gemeente Amsterdam is een feit! In het Vondelpark staat een nieuw horecapaviljoen voor de Vondeltuin. Een intensief traject met omwonenden en exploitant heeft geleid tot een plan waar de ervaring van de seizoenen centraal staat. Aards en luchtig. Geïnspireerd op de Indonesische Batak-stijl van het naastgelegen Werkmanshuisje. In de zomer lopen binnen en buiten in elkaar over, in de winter kan er een intiem restaurant gecreëerd worden. Deze adaptiviteit is ook de basis voor een slim energie-concept, gebaseerd op het historische principe van een zomer- en winterhuis. Bij het materiaalgebruik was hergebruik de eerste keuze. Shingles van Amsterdams stadshout, bielzen uit het Beatrixpark, houten latten uit de Zuidas; de lijst is nog veel langer! Waar hergebruik niet kon, zijn hernieuwbare of incidenteel herbruikbare materialen toegepast. Zo vormt ‘afval’ de basis voor het nieuwe ontwerp, voor een nieuwe parel voor het Vondelpark.

Een project voor de gemeente Amsterdam, in samenwerking met Copper8, Cauberg Huygen, SMARTLAND landscape architects, Bouwbedrijf De Nijs, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en OMRT.

2019 • Amsterdam • opgeleverd

Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten
Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten
Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten
Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten
Before After Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten-winterHorecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten-summer
Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten
Horecapaviljoen-Vondeltuin-door-architecten