Interieur kantoor voor de Gemeente Eindhoven

Slimme toren komt tot -tweede- leven

Na jaren van leegstand heeft de Stadhuistoren van de Gemeente Eindhoven een ‘adaptieve werkomgeving’ gekregen. Het welzijn van de gebruiker staat hier centraal. Via een app kunnen zij straks zien waar in het gebouw het rustig of juist druk is, en ook verlichting en temperatuur aanpassen op persoonlijke voorkeuren. Dat gaat helpen om je veilig en vitaal te voelen en duurzaam gedrag te stimuleren. Het gebouw maakt een labelsprong van G naar A+++ en de gebruiker kan de stap naar energieneutraal maken!

De sfeer van het interieur is rustig, licht en groen. Voelt als nieuw! Maar als je goed kijkt, zie je steeds meer hergebruikte elementen. Plafondplaten isoleren nu de gevel, binnendeuren zijn kasten geworden, bestaande armaturen zijn in een nieuw design jasje van de Buurtfabriek gestoken en ga zo maar door. Kortom, best wel Smart Building dus!

Een project van !MPULS in alliantie met de gemeente Eindhoven. !MPULS is een bedrijf van Brink Groep, DOOR architecten/ rudy uytenhaak + partners architecten, DWA, Kuijpers en Ballast Nedam Zuid.

2015 • Eindhoven • opgeleverd