Interieur kantoor voor Intermaris

Een (t)huis voor Intermaris

Een huis vertelt een verhaal. Dat merken de mensen van woningcorporatie Intermaris elke dag bij hun werk als volkshuisvester. Wij begeleidden de ruim 120 medewerkers van Intermaris bij het inrichten van hun eigen ‘huis’, een plek voor flexibel werken waar men zich thuis voelt. In een aantal workshopsessies onderzochten we stapsgewijs samen met de gebruikers de gewenste werkwijze, werkplektypes en sfeer. Een nieuwe vide geeft licht en ruimte aan de open werkvloeren. Samen met het werkcafé vormt de plek een nieuw centraal hart in de oostvleugel. Want, door de revitalisatie komt de westvleugel beschikbaar voor andere maatschappelijke organisaties. Intermaris maakt van haar eigen kantoor zo een nieuw ‘Huis voor de Stad’.

 

Het huidige kantoorpand in Hoorn ruimden we eerst circulair op. Deze ‘oogst’ was het uitgangspunt voor het ontwerp. Hergebruikte puien, lockers en plafondpanelen vormen samen een rustige basis. Robuuste houten latten en groen geven het geheel een vriendelijke sfeer. Restmaterialen uit gesloopte woningen zorgen voor karakteristieke details.

Een project voor woningcorporatie Intermaris, in samenwerking met HEVO, Pieters Bouwtechniek, DWA, Cauberg Huygen en Toekomstbouw.

2018 • Hoorn • opgeleverd

Kantoor-Intermaris-circulair-anders-werken-Hoorn-door-architecten