Nieuwbouw woningen Amstelkwartier voor Wonam en Zadelhoff

Raised by Nature

Maandagochtend vraagt de juf in de kring: “En, wat heb je dit weekend gedaan?” “Ik werd wakker in de jungle en stak de rivier over toen ik naar school liep. Ik had honger. Maar gelukkig zag ik kersen en bramen om te plukken. Toen kwam er een tijger met grote tanden. Ik was helemaal niet bang. Ik zit al in groep 2.

In dit bijzondere energiepositieve woongebouw brengen we mens en natuur weer dichter bij elkaar. We creëren een binnenwereld vol groen en avontuur, waar kinderen in een eigen ecosysteem samen leven met de fauna en flora die hen omringen. Het groen stopt niet bij de kaders van de binnentuin maar groeit via de gevels, leefgalerijen en kernen door naar de verschillende dak landschappen. MoOkly takt aan op de bestaande ecologische netwerk van het stedelijke en landelijke ecosysteem en vormt een stapsteen tussen beide. Door het gebouw is ruimte voor dieren met een veelvoud van geïntegreerde nestmogelijkheden, beschutte plekken in de binnentuin en op de daktuinen. Geen kleine, statische woningen, maar betaalbare, aanpasbare woningen voor het gezinsleven. Alle middenhuur woningen zijn 70 m2 of groter. Door een slim aanpasbaar woonconcept groeien de huizen echt mee met de behoefte van de gezinnen. Er is vanuit elke woning altijd een buitenruimte bereikbaar die is afgestemd op de schaal en actieradius van het kind.

Dat is de belofte van MoOkly. Raised by Nature.

In MoOkly komen 246 middenhuurwoningen en 35 koopwoningen, speciaal voor starters en gezinnen. Om verbinding in de wijk te stimuleren, komt er ook een Huis van de Wijk. De bouw start naar verwachting in 2024.

Een project voor Wonam en Zadelhoff in samenwerking met Arons en Gelauff Architecten, Studio TMOJ, Bureau B+B urbanism and landscape architecture, LPBlSIGHT, Ingenieursburo Linssen B.V. en Swinn

2022 • Amsterdam • ontwerp

DOOR Architecten Amsterdam Amstelkwartier Exterior