Stedenbouwkundig plan Fridtjof Nansenhof en woongebouwen voor Eigen Haard

Goud zoeken in Amsterdam West

De Robert Scottbuurt heeft een groen, haast dorps karakter, met als middelpunt de monumentale Josephkerk. Met het stedenbouwkundig plan voor 70 woningen in het Fridtjof Nansenhof nemen we de typische strokenverkaveling van het AUP als startpunt en voegen nieuwe kwaliteiten toe. Veiligheid door meer ogen op straat, ontmoeting in collectieve binnenhoven en fijne buitenruimtes in de vorm van groene dakterrassen. Met doorkijkjes via groene hoven naar de kerk maken we het ‘goud’ van de buurt weer zichtbaar.

 

Momenteel werken we de gebouwen uit op zo circulair mogelijke wijze. Om tot een slim losmaakbaar ontwerp te komen, maken we gebruik van het 6-S-en model van Steward Brand. Met behulp van de huidige gebouwinventarisatie van Re-use, de Building Circularity Index én een integraal denkend team komen we uit op een ontwerp waarbij circulariteit, kosten, esthetiek en maakbaarheid in balans zijn.

Een project voor woningcorporatie Eigen Haard in samenwerking met HSB, Pieters Bouwtechniek, buro loo, GP Groot, Repurpose, ReUse Materials, Alba concepts, Antea Group en gemeente Amsterdam.

2015 • Amsterdam • afgerond

DOOR Architecten Amsterdam Stedenbouw fridtjof nansenhof Exterior bird view
DOOR Architecten Amsterdam Stedenbouw fridtjof nansenhof Exterior park day view DOOR Architecten Amsterdam Stedenbouw fridtjof nansenhof Exterior park nigth view