De woningbouw in Nederland kan en moet duurzamer en betaalbaarder. Met deze overtuiging zetten wij twee jaar geleden een nieuwe stap in onze samenwerking met Hillen & Roosen en ontwikkelden samen een innovatief woningbouwconcept: HOOG OVER, down to earth. Nu delen wij met trots dat wij ons concept voor circulaire, toekomstbestendige en betaalbare hoogbouw gaan inzetten voor NH Bouwstroom.
Met het hele team twee dagen architectuur en circulariteit in al haar facetten! We brachten niet alleen een bezoek aan onze eigen projecten, maar ook aan een aantal andere duurzame pareltjes. Wij zijn weer helemaal opgeladen en geĂŻnspireerd!
Onder leiding van Thijs Asselbergs gaf Saskia Oranje een lezing aan Peter Kuindersma, Edward Zevenbergen, VĂŠronique Leenhouwers en Rosa Hoogma over de rol van hout in de transitie naar duurzaam conceptueel bouwen. Een dag vol gave onderwerpen, kennis en inspirerende sprekers!
Het gaat gebeuren! De aannemingsovereenkomst voor de bouw van het duurzame gemeentehuis Krimperwaard is getekend. Het nieuwe gemeentehuis wordt een gezonde en vitale werkplek voor de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard en een uitnodigend servicepunt voor alle inwoners.
Vorige week organiseerden we een âkrachtvoersessieâ bij de @Workplace Vitality Hub (WPVH) in het kader van onze samenwerking over Vitaliteit. Het ontwikkelen van gezonde werkplekken is fundamenteel. Maar hoe kunnen we praktijk en theorie, innovatie en gewoontes dan bij elkaar laten komen?
Heb je je ooit afgevraagd hoe je materialen echt kunt hergebruiken? Bij DOOR willen we impact maken door onze kennis te delen. Daarom zijn we blij om onze samenwerking met Circulearning aan te kondigen! Bekijk nu de video’s op https://circulearning.nl/cursus/ontwerpen-met-hergebruikte-materialen/
Kan je een sociaal woongebouw echt biobased en circulair renoveren? Nou en of. De renovatie van Rivierenhuis is begonnen. Onze aanpak resulteert in 1,2 miljoen kg CO2 besparing ten opzichte van traditioneel bouwen, oftewel 60.000 bomen die een jaar groeien!
Om tot een volledig circulaire bouweconomie in 2050 te komen, zijn grootschalige systeemveranderingen nodig. Wij steunen het manifest van het transitieteam circulaire bouweconomie. Zij zetten in op COâ budgetten, materialenhubs voor hergebruikte materialen en fiscaliteit als versneller. Teken jij mee voor systeemverandering?
Om VANDAAG impact te maken moeten we meters maken. Dat kan met grote ĂŠn kleine stappen. Het is dan ook extra leuk dat @Michiel van Raaij van @architectenweb twee van onze projecten beschrijft, met ieder een eigen manier om te sturen op minimale materiaalgerelateerde CO2-uitstoot.
Dâ Groene Citer kleurt groen! Onder de leiding van Han Leurink en Pieter Buis van Intermaris onderzochten de bouwteamleden Hemubo en DOOR architecten, en onderzoeker & architect Eva Stache hoe de flat ĂŠcht groen kon worden. Zo maken we de plek #natuurinclusiever, #klimaatadaptiever en simpelweg fijner!
Na 9 jaar is ons bureau zo groot geworden dat wij iemand zoeken die een deel van de dingen die we tot nu toe zelf hebben gedaan over gaat nemen. Word jij onze eerste bureau manager / financieel (ge)weten / DOOR pa of ma? De juiste naam voor deze rol hebben we nog niet, dus beslis zelf mee hoe je genoemd wilt worden!
Een flowchart die praktisch en projectspecifiek advies biedt, wie wil dat nou niet! Samen met De Bouwcampus ontwikkelden we de eerste stappen voor een flowchart gericht op het verbeteren van besluitvormingsprocessen. Hiermee wordt het veel gemakkelijker materialen en producten een tweede (of derde, of …) leven te geven.
Hoe maak je het laatste honingraat van de Bijlmer gereed voor de toekomst? Tijdens Arcam Winterlezing #2, presenteerde DOOR architecten de aanpak voor de renovatie en transformate van Geldershoofd en Gravestein. Samen met Atelier Lambrinos, Rochdale en de huidige bewoners hebben we gewerkt aan een beter plan.
Seasonâs greetings from the DOOR team! We wish everyone a holiday full of laughter and love with family and friends. DOOR is out for a break now, but not before sending our wish-list for 2024… Cheers to a greener, brighter, and more impactful year!
Mooi nieuws om het jaar mee af te sluiten: Fridtjof Nansenhof is officieel geopend! We begonnen in 2015 met een stedenbouwkundig plan, maar we wilden mĂŠĂŠr! MĂŠĂŠr veiligheid door âogen op straatâ en doorkijkjes, mĂŠĂŠr ontmoeting door collectieve binnenhoven, mĂŠĂŠr groen door zorgvuldig ontworpen verblijfsplekken.
Een mooi moment om inzichten te delen, te leren en samen de toekomst van conceptueel bouwen vorm te geven. De NH bouwstroom doet het gewoon! Namens Hoog Over tekenden we de samenwerkingsovereenkomst en de twee fasenovereenkomst voor twee projecten.
Wheermolen Rudolf Garrelstraat heeft de VKG Architectuurprijs 2023 gewonnen in de categorie Renovatie! Deze erkenning benadrukt onder andere het gebruik van 100% gerecyclede kunststofprofielen, de transformerende impact op de levenskwaliteit van de bewoners en de transformatie van garages in appartementen. Hiermee verbetert zowel de esthetiek als de structurele levensduur!
De bouw van 192 sociale huurwoningen voor Stadgenoot in Amsterdam Nieuw-West is van start. Verdichten, dat doen we behoorlijk bij dit project! Daar waar eerst 36 woningen stonden, zal Groenehuyzen straks de buurt voorzien van een grote variatie aan woningtypes.
Wij zijn trots op Saskia Oranje! Ze maakte deel uit van de jury voor de Architectenweb Awards 2023. Proficiat aan alle winnaars en genomineerden! Jullie innovatieve ontwerpen en niet-aflatende toewijding inspireren ons allemaal om het gesprek over een betere toekomst b(l)oeiend te houden.
Werk samen met ons aan een groenere en gezondere toekomst! De gemeente Krimpenerwaard zoekt partners voor hun circulaire gemeentehuis. Als je een toegewijde bouwer bent die klaar is om een verschil te maken, grijp dan deze kans!
De Universiteit Utrecht doet het! Een van de faculteitsgebouwen wordt als doelgebouw aangeboden op de Gebouwenmarktplaats! Wij dagen investeerders en opdrachtgevers uit om de handschoen op te pakken en de elementen en materialen uit dit gebouw een nieuwe bestemming te geven.
Zullen we eens ĂŠcht kijken wat we hebben? Ontwerpen met bestaand aanbod ziet DOOR als een uitdaging en inspiratie die onze creativiteit aanwakkert! Dit project laat zien hoe ‘doelgebouwen’, die opgebouwd zijn uit elementen van een âdonorgebouwâ, eruit zouden kunnen zien.
Bij DOOR draait alles om het hergebruiken van materialen binnen onze ontwerpen. 6 september hebben we in Pakhuis de Zwijger ĂŠĂŠn van de belangrijkste uitdagingen in de bouwwereld aangekaart: het hoogwaardig hergebruik van grote bouwdelen en constructie-elementen uit te ontmantelen panden.
Samen met de bewoners renoveren we Rivierenhuis. We behouden zo veel mogelijk van het gebouw, nieuwe onderdelen zijn hergebruikt ofwel biobased. Extra woningen in de plint zorgen ervoor dat meer mensen een fijne woonplek kunnen vinden en de buurt veiliger wordt.
Hoe zorgen we er in onze eigen sector voor dat onze aarde niet nog meer opwarmt? Het normeren van COâ emissies is hiervoor een uitstekende maatregel. Echter: Het voorstel uit 2022 is onlangs ingetrokken! Help mee dit ongedaan te maken!
Mooi artikel in NUL20: NH Bouwstroom komt op stoom, hervormt stap voor stap het bouwlandschap en maakt de weg vrij voor een toekomst vol duurzame en betaalbare woningen! Trots dat ons concept Hoog Over deel uitmaakt van deze samenwerking!
We geloven in echt contact met de mensen voor wie we ontwerpen, het is een fundamenteel onderdeel van ons proces. Voor de verduurzaming van “Statenhoek” in Zaandam is iedere bewoner persoonlijk meegenomen waardoor in recordtempo de 70% instemming is gehaald!
Het âGebouw vol Energieâ van Kuijpers vestiging Den Bosch officieel geopend. De circulaire tussenbouw verbindt de twee panden en geeft letterlijk en figuurlijk een vitaal hart. Het gerevitaliseerde kantoor is een fijne plek die werknemers trots maakt en tegelijkertijd hun algehele welzijn verbetert!
Wij waren bij WasteBuild! Tijdens de panel discussie “Circular projects: Spotlight on Housing” lieten we alles zien over slimme en toekomstbestendige woningbouwprojecten. Onze meest succesvolle projecten kwamen hierin voorbij! De belangrijkste les? Wacht niet, handel nu; no time to Waste!
In een gebalanceerd samenspel van techniek en beleving verduurzamen we stap voor stap het Van Abbemuseum, een bijzonder daglichtmuseum naar ontwerp van Kropholler. Met veel precisie zijn nu het dak en de unieke daglichtkappen aangepakt. Dat bespaart en geeft energie!
Carbon Neutral Cities Alliance heeft een mooi filmpje gedeeld over de Vondeltuin, het allereerste allereerste circulaire gebouw voor de Gemeente Amsterdam. In dit paviljoen zijn bestaande materialen op een slimme manier geoogst en toegepast tot aantrekkelijke architectuur: het kan!
SPOT is onderdeel van de transformatie van Amstel III naar een levendig woon-werkgebied in Zuidoost. DOOR mocht ontwerpen aan de plint van gebouw Y. Ruim 12.000m2 kantoor, woningen, kinderdagverblijf en horeca krijgen een plek.
Gebouwen zoals het duurzame, circulaire gemeentehuis voor de gemeente Krimpenerwaard spelen door de schaal een sleutelrol in de transitie naar bouwen met minder impact. Dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorontwerp en bijbehorende realisatiebudget is dan ook goed nieuws!
Hij is uit! Je kan er niet omheen, de Gemeente Eindhoven zet flinke stappen in hun missie om in 2025 een 100% duurzame organisatie te zijn zonder uitstoot. Deze roadmap geeft een helder overzicht van de gemeentelijke gebouwen, de maatregelen die al gerealiseerd zijn en de plannen voor de toekomst.
Super! De NH Bouwstroom intentieverklaring voor ons modulaire hoogbouwconcept Hoog Over is getekend, ontwikkeld samen met Hillen & Roosen. Een toekomstbestendige ĂŠn duurzame huisvesting is mogelijk, samen doen we het!
We are grateful for this year’s adventures and full of energy for those that lie ahead. We wish everyone a holiday full of laughter and gazing at the stars with family and friends. DOOR is out for a break now, but what about 2023⌠Relentless dedication to keep our night skies clear!
Ongelofelijk gaaf dat we jullie mogen meenemen in de ontwikkeling van Mookly! Een plek in het hart van de stad waar kinderen zelf de natuur kunnen ontdekken terwijl ze opgroeien.
Een nieuw democratisch hart voor de gemeente Krimpenerwaard!
Voor de gemeente Krimpenerwaard hebben we een vriendelijk, open en losmaakbaar gebouw voorgesteld met een volledig houten constructie. Met dit gezonde, circulaire huis van de gemeente willen we laten zien hoe we kunnen bouwen op een manier die toekomstbestendig is.
Vorige week hadden we het genoegen om ons kantoor, de Tuin van Bret en onze inzichten over circulaire en toekomstbestendige projecten te delen aan verschillende afgevaardigden van het Japanse bedrijf Kokuyo.
Voor NH Bouwstroom hebben we met maar liefst acht woningbouwcorporaties en zes bouwpartners de handen ineen geslagen. Samen met Hillen & Roosen ontwikkelden we voor NH Bouwstroom het woonconcept Hoog Over, waarbij we de volgende generatie conceptueel bouwen in de praktijk brengen!
De nieuwbouw voor Kuijpers vormt een duurzame schakel tussen twee bestaande gebouwen en wordt dĂŠ plek waar medewerkers elkaar ontmoeten en expertise met elkaar delen. De constructie is volledig demontabel, de vloeren zijn van hout en we laten de natuur haar werk doen innovatieve, passieve klimaatprincipes toe te passen.
In 2022 deden we een onderzoek naar samenwonen in een circulair ecosysteem. In deze paper onderzoeken we collectieve woonmodellen die een positieve impact kunnen hebben op ons leven ĂŠn onze planeet. De projecten onderstrepen de ideeĂŤn die in de paper worden beschreven en inspireren tot verder nadenken over de vraag: hoe moeten we samenleven? Lees het onderzoek
Vandaag openen de leukste creatieve ondernemers in Amsterdam hun deuren tijdens Glue Amsterdam!
Kom vandaag en morgen vanaf drie uur bij ons binnenkijken en ontdek hoe wij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. In onze volledig circulaire werkomgeving kijk je je ogen uit!
Check het hele programma
Op 15, 16 en 17 september vindt hĂŠt creatieve evenement plaats in onze hoofdstad: GLUE.AMSTERDAM
Architecten, ontwerpers, kunstenaars en bedrijven in de creatieve industrie openen dan hun deuren voor iedereen en laten zien waar ze voor staan. En het team van DOOR architecten doet mee!
De samenwerkingsovereenkomst is getekend! Samen met Hillen & Roosen en Van Liempd mogen wij voor Woonstad circa 150 sociale huurwoningen ontwerpen. De rode draad die ons verbindt, is onze missie; van Oost-Sidelinge 2.0 een gezonde, betaalbare, mooie en duurzame buurt maken.
De woningbouw in Nederland kan en moet duurzamer en betaalbaarder. Met deze overtuiging zetten wij twee jaar geleden een nieuwe stap in onze samenwerking met Hillen & Roosen en ontwikkelden samen een innovatief woningbouwconcept: HOOG OVER, down to earth. Nu delen wij met trots dat wij ons concept voor circulaire, toekomstbestendige en betaalbare hoogbouw gaan inzetten voor NH Bouwstroom.
Lees nu het verhaal van DOOR architecten in de Innovatiecatalogus 2022! De afgelopen jaren hebben we het geluk gehad om met veel van jullie samen te mogen werken aan stoere projecten. Van alles wat we hebben geleerd, heeft deze les misschien wel het meeste verschil gemaakt. Innovaties komen niet alleen voort uit droomprojecten met de hoogste ambities aan de voorkant. Echt in elk project.
Kan jij het al rond rekenen? We zijn gelukkig weer een stap dichterbij dankzij het waardevolle onderzoek van Copper8, Arcadis Netherlands, The Ex’tax Project, Superuse, Het Groene Brein, Gemeente Rotterdam, ROM Utrecht Region, ABN AMRO Bank N.V., City of Amsterdam met als kernvraag: kan een lastenverschuiving van arbeid naar grondstoffen helpen in de transitie naar een circulaire bouweconomie?
Een plek waar kinderen opgroeien als onderdeel van de natuur, meedeinend op de verschillende seizoenen. We kunnen niet wachten om samen met Arons en Gelauff Architecten, Studio TMOJ, Bureau B+B urbanism and landscape architecture , #lbpsight, Ingenieursburo Linssen B.V., Wonam en Zadelhoff de visie voor Mowgli verder te gaan ontwikkelen op Amstelkwartier Kavel 7!
We zijn ongelofelijk blij dat ons project voor de Kuilsenhofweg finalist is voor de Circular Awards 2022! Wat? Dat klompenhokie? Maar kijk verder! We op ontdekkingstocht gegaan om uit te vinden wat een opschaalbare aanpak is voor de circulaire revitalisatie van deze woningen. Doelstelling: geen afval en geen nieuw materiaal. Kijk mee naar het verhaal over een klompenhok dat het systeem wilde veranderen!
Een blijvend duurzaam resultaat groeit door collectieve ontwikkeling. De BAAI is hier een prachtig voorbeeld van. Architectuur, circulariteit en klimaatadaptatie verweven we in gebouw, terrein en beheer, wat resulteert in een innovatieve en integrale ontwikkeling. En belangrijker nog, het resulteert in een heerlijke plek!
Wil jij je eigen circulaire gevel leasen? Met het Ciskin systeem kan het! Hij is altijd up to date, demontabel samengesteld, modulair ontworpen, herbruikbaar, 100% te recyclen ĂŠn toegespitst op comfort voor de gebruiker. DOOR architecten is ambassadeur van Ciskin en trots op deze samenwerking met Alkondor, De Groot & Visser en Wicona.
Wij willen een volledig circulaire groene en kleurrijke oase ontwikkelen in de stad, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij samen met ons De BAAI realiseren als betekenisvol ondernemer, (gebieds)ontwikkelaar, investeerder of op een andere manier die bij jou past?
Seasonâs greetings from the DOOR team! We are thankful for what we have and all the positive things in life. We wish everyone a holiday full of laughter and love with family and friends. DOOR is out for a break now, what about in 2022? Relentless dedication to keep winters cold and snowyđ!
Vandaag hebben wij de circulaireslinger opgehangen, om te vieren dat DOOR architecten 7 jaar is geworden! Als architect van de Circulaire Co-working Space van C-Bèta staan wij op ÊÊn van de vlaggetjes, samen met 50 andere duurzame bedrijven. Zo slingert de slinger door Nederland en verbindt partijen richting een circulaire economie!
De HIVE bestaat 1 jaar. En wat voor jaar; Covid deed een beroep op de flexibiliteit van ons ontwerp. Maar het is gelukt! Doordat vrijwel alles verplaatsbaar en opnieuw indeelbaar is, is het nu een inspirerende ĂŠn veilige werkplek.
Are you a driven creative starter, researcher or designer? With the support of Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, we will investigate how a building can accelerate the transition to a sharing economy. Our ultimate goal is to find ways to design spaces where well-being is the new form of prosperity .Together with you we aim to find out!
Samen als âopdrachteigenaarâ onderzoeken hoe het wĂŠl kan. Tijdens Eindhoven Vastgoed 2021 mocht Saskia Oranje namens !MPULS het verhaal van Slim Verduurzamen Gemeentegebouwen Eindhoven delen. Wij geloven dat slimme strategische partnerschappen het antwoord zijn!
OUT NOW! Nog even nagenieten van de Dutch Design Week met een filmpje over het tweede leven van De Satelliet, en wat je kan bereiken als creatieve geesten samenwerken aan de verandering van het systeem. Vanuit ecologische, economische ĂŠn emotionele impact!
Joost Ector bezocht team DOOR architecten en sprak met oprichters Karin Dorrepaal en Saskia Oranje over de drive van DOOR om circulaire gebouwen te ontwerpen (en waarom dat slechts een tussenfase is), om anders samen te werken, om kennis te delen en zo sociale en duurzame impact te maken!
Hoe kunnen de gemeentegebouwen helpen om de verduurzaming van de stad Eindhoven te versnellen? Dat is de opgave waar de gemeente Eindhoven en team !MPULS vanaf 2016 samen de schouders onder zetten in een unieke alliantie. Met Eindhoven Vastgoed 2021 op 20 oktober zijn we terug waar het destijds begon met de markconsultatie: in het evoluon. In een vogelvlucht neemt Saskia Oranje, partner van DOOR architecten, het publiek mee in waar we staan na vijf jaar, maar vooral waar liggen de ambities voor de toekomst?
We are honoured to present our vision: From an Icon of Welfare, to an Icon of Wellbeing at DDW 2021! RE:BORN and New Horizon demounted The Satelliet, a former office building of De Nederlandse Bank and DOOR explored how to create impact by relocating, rethinking and redesigning it, giving it a whole new life!
Aanstaande zondag 5 september is het feest in de Tuin van BRET! We bestaan 5 jaar en vieren dit uitgebreid in samenwerking met Struinen in de Tuinen. Vanaf 12 uur is iedereen welkom voor een hapje, drankje en andere leuke activiteiten.
DOOR is delighted to be part of WasteBuild 2021! We are participating in the panel discussion: ‘ Creating Circular Cities’. We will be sharing our experiences and projects. Join us this Friday July 16th at 17.00-17.45. Don’t forget to register!
[NOAH 7/7] Van het circulair te leasen afbouwpakket tot aan de deelapp. Van de ondernemer die jouw oude kleding verwerkt tot de zero waste horeca. De principes van de circulaire economie: ruilen, delen en lenen worden de norm in het dagelijks leven. Met NOAH laten we zien dat het nu al kan!
[NOAH 6/7] In NOAH bepaal je zelf hoe je werkt en woont. De woningen zijn samen te stellen in modules en groeien met je mee. Verticaal ĂŠn horizontaal. Van een superefficiĂŤnte loft tot een verticale villa, per fase van je leven woon je hier op de juiste maat. Technisch kan het, NOAH jaagt de innovatie van het systeem eromheen aan. Denk aan iets saais als erfpachtregels of huisnummerbesluit. Hoog tijd om dat soort beperkingen eens van ons af te werpen.
[NOAH 5/7] Een bos vol krenten, walnoten en kersen. Een wei vol zonnebloemen, tijm, kamille en papaver. Een boomgaard vol bessen, appels, pruimen en peren. En ok, óók een kas vol kruiden. NOAH is het allemaal. Ontspannen in het groen krijgt hier een nieuwe dimensie. De daktuinen en gevels zijn een explosie van geur en smaak. Om te plukken, proeven en mee te koken. De cycli van de natuur zijn hier bewust dichtbij. Hadden we al gezegd dat de gevels vol hangen met druiven, bramen en frambozen? [rainproof, waterneutraal, 40% intensief groen dak]
[NOAH 4/7] Ons leven beweegt meer en meer naar een gezonde work-life balance en thuiswerken vormt daarin een essentieel onderdeel. Thuis, maar buiten je woning [no.office.at.home]. NOAH is een voorloper van dit woonwerkmilieu van de toekomst. Dichtbij huis vind je een diversiteit aan âwerk- en niet-werkplekkenâ, die door het hele gebouw wordt aangeboden. Of je je nu even terugtrekt in een belcapsule of een pitch geeft op de trap. NOAH is er voor iedereen die gepassioneerd en ondernemend is. Van third place naar fourth place. Waar ontplooiing van iedereen de norm is.
[NOAH 3/7] Natuurlijk wil je bouwen in hout, maar graag met minder bomen per gebouw. Daarom combineren we het houten kolommen grid van NOAH met een klassieke houten balklaag en droge holle vloeren. Dat biedt eeuwenlange flexibiliteit, in functie, in (woning)grootte, in de installaties. Kijk maar naar de grachtengordel. We leren van eerdere generaties voor de wereld van volgende generaties. NOAH kan een (achterklein) kind nog uit elkaar halen. đ
[NOAH 2/7] Steeds meer mensen wonen samen in de stad. Dat zorgt voor onverwachte ontmoetingen en daar zijn we fan van. Maar mensen hebben ook rust nodig. NOAH biedt die. In de ruige daktuinen en in de collectieve âgreen reading roomâ vinden de bewoners vertraging. De houten plafonds onder de balkons zijn niet alleen prachtig om te zien vanaf de straat, maar absorberen ook het omgevingsgeluid. NOAH geeft de stad stilte.
[NOAH 1/7] We houden van de energie van de zon. We zijn eigenlijk het liefst buiten. In NOAH leef je binnen ĂŠn buiten! De balkons zijn ook een energiegevel. De zonnepanelen staan onder de perfecte hoek en kunnen vanuit je woning worden gewassen. Vanaf beneden zijn ze onzichtbaar. Want we geloven niet in een stad vol zwart glimmende gebouwen. [BENG 2: -20]
Soms heb je iets bedacht, dat je moet delen. Dat is ons de afgelopen tijd overkomen. Samen ontwikkelden we een ander perspectief op het wonen en werken van de toekomst: NOAH [no.office.at.home].
In zeven dagen nemen we je mee in ons verhaal. Vandaag de eerste!
Hij is af! Duik nu in de verschillen tussen circulair of conventioneel bouwen met onze tool voor circulaire woningtypes. BCI, MPG, CO2 en ⏠overzichtelijk op een rij.
In het najaar 2020 is de circulair gerenoveerde loods van C-Bèta opgeleverd. Samen met onder andere SADC en Heembouw vertellen we in een vlog welke uitdagingen we tegenkwamen, en hoe we met een flink portie flexibiliteit en innovatiekracht tot het uiteindelijke resultaat gekomen zijn.
Wethouder Laurens Ivens opent vandaag de feestelijke start van de bouw van SPOT. Het kantoorgebied Amstel III wordt door COD en DUQER getransformeerd tot een kosmopolitische wijk voor wonen en werken. Het gaat echt beginnen!
Welke stappen moet de bouwsector zetten om in 2050 circulair te zijn? Peter de Winter van Bouwwereld gaat tijdens het webinar circulair bouwen en ontwerpen hierover in gesprek met Winie van Oorschot van New Horizon en Karin Dorrepaal.
Is het âcircularity follows architectureâ, of andersom? Antwoord op deze vraag mag je verwachten tijdens het ronde tafelgesprek van ARCAM over de circulaire stad in wording met Norbert Schotte en Wouter Disseldorp van VORM, en Saskia en Karin. Doe mee!
âWij zijn als beroepsgroep aan zet om een leefomgeving te creĂŤren waarin circulair gewoon is.â Lees meer over de drijfveren en ambities van het Circular Design Collective in een uitgebreid interview door Bouwwereld.
DOOR doet woensdag 20 januari mee aan ĂŠĂŠn van de break-out sessies in het programma van New Horizon bij #REBF Real Estate Futureproof & Building Futureproof 2021!
Morgen geeft DOOR als partner van het Circular Design Collective een Keynote over de ‘toekomst van circulariteit’ bij het event Real Estate Futureproof & Building Futureproof 2021! We zijn onderdeel van het programma van New Horizon en starten om 14:40.
We kijken ernaar uit morgen onze ervaringen te delen in Pakhuis de Zwijger over het ontwerpen van een regeneratieve stad zonder afval!
We starten dinsdag 12 januari om 20.30 uur.
Ze zijn er! De lessen die we geleerd hebben bij de circulaire renovatie van de loods C-Bèta zijn nu terug te lezen. We delen graag onze kennis met andere âpioniersâ want circulair bouwen is de toekomst en elkaar vertrouwen een voorwaarde.
Op donderdag 19 november zal Isaac Roeterink (SADC N.V.) samen met Karin Dorrepaal (DOOR architecten) en Martijn Icke (Heembouw) spreken op WasteBuild 365 over de circulaire verbouwing op C-Bèta. Het digitale evenement is gericht op het presenteren van circulaire oplossingen voor de bouwsector.
!MPULS en de gemeente Eindhoven hebben de Duurzaamheid Award 2020 gewonnen voor het Stadhuis in Eindhoven! Wat gaaf dat onze duurzame samenwerking deze waardering krijgt. Op naar de volgende tien jaar samen slim verduurzamen.
The word is out! Vanaf nu bundelen we onze krachten met Superuse, Van Aken, vector-i en K3 in het Circular Design Collective. Samen met het Urban Mining Collective van New Horizon gaan we versnellen naar circulair. Wij hebben er zin in!
Als officiĂŤle pilot van het programma Amsterdam Circulair hebben we het horecapaviljoen voor de Vondeltuin in het Vondelpark gerealiseerd. Uitdagend, intensief, veel samen geleerd! Duurzaam Gebouwd deed een eerste verslag:
Samen met de gemeente Eindhoven is !MPULS genomineerd voor de Cobouw Duurzaamheid Award 2020 voor het Stadhuis in Eindhoven. We zijn supertrots op deze innovatieve alliantie. Meer duurzame impact door echte samenwerking! Krijgen we jouw stem ook?
C-Bèta Playscape in het Schiphol Trade Park is opgeleverd! Een circulaire co-working space waar werken Ên spelen centraal staan. Want door spelen worden we 30% creatiever, en daar wordt de wereld beter van, dat weten we zeker. De community kan verder groeien!
COD en DUQER transformeren een deel van AmstelIII in een levendige woon- en werkwijk. Samen met MoederscheimMoonen Architects en KLUNDER ARCHITECTEN ontwerpt DOOR architecten hier ĂŠĂŠn van de nieuwe gebouwen in het masterplan van KAAN Architecten. En wij mogen de plint ontwerpen!
Het klinkt wat tegenstrijdig, maar zo kunnen we de bewonersdagen voor ons nieuwste revitalisatieproject in Purmerend het beste samenvatten. Vanuit vier garageboxen kregen alle huishoudens op 1,5 meter afstand een persoonlijke toelichting. Door deze 1 op 1 aandacht is veel wederzijds begrip ontstaan. Intensief, maar vruchtbaar.
Het eerste circulaire gebouw van de gemeente Amsterdam; ons paviljoen in het Vondelpark is bijna klaar voor gebruik. De laatste hand aan het houten shingledak wordt gelegd. Deze shingles zijn gezaagd uit geredde Watercipressen en afkomstig uit Amsterdam.
Als je heel goed kijkt, zie je spleten tussen de gevelplaten van de flats aan de Mercuriusweg. Deze gevelplaten zijn ingestrooid met kleine steentjes, dit reliĂŤf maakt het voor de vleermuis gemakkelijker de openingen te vinden. Naast tevreden bewoners nu ook gelukkige vleermuizen!
Het nieuwe âhuisâ van corporatie Intermaris is klaar! In de oostvleugel van het huidige pand geeft een nieuwe vide licht en ruimte aan de open werkvloeren. Door slim hergebruik komen oud en nieuw samen. Restmaterialen uit gesloopte woningen zorgen voor karakteristieke details.
Top team! We hebben er ongelofelijk veel zin in om aan de slag te gaan. De drie hoofdthema’s van deze pilot voor 320 woningen van Eigen Haard zijn samenwerking, circulariteit en energie. Dat is ons natuurlijk op het lijf geschreven.
Zeer vereerd dat we de excursie van WasteBuild in het PITlab mochten ontvangen vandaag. Als eerste bezoekers konden zij onze meest recente circulaire uitbreiding verkennen, de opbouw op het dak gemaakt met SKELLET. Een innovatief, demontabel stalen bouwsysteem van ODS.
De jury zag in het project ‘Intervam flats’ in Utrecht een elegante oplossing voor ĂŠĂŠn van de grote bouwuitdagingen in Nederland. âDit project kan als voorbeeld dienen. De energieneutrale schil geeft de flat een tweede leven in plaats van de gebruikelijke oplossing van slopen.â
Onze aanpak voor de âIntervam flatsâ is genomineerd in de categorie circulair! Het betonnen casco van deze flats wordt behouden, dit bespaart slopen, afvoeren en opnieuw produceren van het geheel. De nieuwe, lichtgewicht gevelelementen zijn goed losmaakbaar en kunnen een tweede of derde leven krijgen.
Circle Economy heeft in 43 Europese steden de rol van gemeentes onderzocht bij de transitie naar de circulaire economie. Belangrijk werk! Zo maken we sneller impact. We zijn blij dat we een bijdrage mochten leveren. Check de link voor de volledige publicatie. Link to “The role of municipal policy in the circular economy, investment, jobs and social capital in circular citiesâ.
HMC bedrijventerreinen zullen transformeren, zodat in 2040 de zuidelijke Randstad 170.000 woningen rijker is. Hoe dan? Samen met SMARTLAND ontwikkelden we een toolbox voor De Bouwcampus en de Verstedelijkingsalliantie met ingrepen voor bedrijven, woningen en de openbare ruimte.